...

perjantai 15. marraskuuta 2013

Autotallin seinät nousee

Olen kyllä ihan puulla päähän lyöty siitä miten nopeasti tulee valmista! Meillä on ollut mahtavasti käsipareja kaverina, mahdottoman iso kiitos kaikille, on tupsahdellut apureita useammassa vuorossa aamuvarhaisesta iltamyöhään. 

Uuttahan tämä rakentaminen meille on, ja paljon on asioita jotka on oikeasti opittu vasta tässä tekemällä. Eipäs ole tullut itselläkään aiemmin hirsiä eristettyä, hakattua vaarnatappeja, tai saati sitten laskeskeltua, että mihin hirteen ja mihin reikään ne vaarnat tällä kierroksella pitikään laittaa. Paljon sellaista tekemistä mistä ei käytännön kokemusta ollut aloitettaessa, mutta niinpä se tekeminen alkoi luistaa, sitä paremmin mitä useampi hirsikerros oli kasassa. Loppuillasta XC-kolmoset ja YB-neloset vaan vilisti silmissä, kun hirsikuvien perusteella kuormasta haettiin seuraavia hirsiä. Jotenkin olin Markuksen vakuutteluista huolimatta kuvitellut kaiken paljon vaikeammaksi ;)


Keskiviiko aamu, aamuvirkut ollut jo parituntia hommissa. 


Alkaa näyttää jo rakennukselta, vai mitä :)


Ihan viimosia hirsiä vailla valmiina tämä kehikko, kattotuolit odottelee vuoroaan.


Torstai-ilta, ja meillä on ikkunat ja ovet! Tai siis reiät niitä varten.. 


Talli ja katos edestä


Torstai-iltana sahattiin katoksen tolpat mittaan ja nostettiin pitkät hirret paikoilleen, onhan siinä paljon sitä 'pikku'hommaa vielä, mutta kohta päästään kattotuolien nostoon. Jossain vaiheessa häätyy leikata nuo hirrenpäät pois, meille tulee 'city-nurkat' eli ne koteloidaan nurkkalaudoilla, taas näitä kaavan määräämiä juttuja. No toisaalta, istuuhan se siten paremmin maisemaan muiden talojen kanssa. 

Uusi päivä, uudet kujeet, lähetääs katteleen mitä perjantai tuo tullessaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti