...

sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Katto valmistuu


Anteeksi minun pessimistisyyteni ja epäilykseni edellisessä julkaisussa, kyllähän ne katontekijät sieltä tulla tupsahti tontille heti seuraavana aamuna, joten nyt on eteisen katto huovutettu.. hehheh. Siis nyt on huopa paikallaan ja talossa ensimmäinen katto kokonaan valmiina. 

Myöskin tiilikatto alkoi valmistumaan, se taas ihan omalla porukalla tehtynä. Kiinnitysrimoja, ruoteita, ruoteita, ruoteita.. Ja muutama sisätaitejiiri, joita tehdessä on kyllä ärrät pärissy raksalla. Kylläpä osaakin olla hommaa moisissa, ja hidastaa niin katon valmistumista, noin niinkuin toisen puolen lappeeseen verrattuna, joka valmistui muutamassa illassa, on tähän toiseen puoleen käytetty aikaa ja ajatustyötä senkin edestä.



Toisella puolella ruoteet paikoillaan.


Toiseltapuolelta ruoteet suojattiin pressulla luvatun räntäsateen
vuoksi, oikeassa reunassa jo vähän matkaa valmista kattoa.


Jiiri. Niin tähän se jiiri pitäisi tulla.
Taitaa olla tuumailutauko menossa :)


Nopsasti valmista kun vauhtiin pääsee!


Aika myöhäsellehän se meni illalla, mutta toinen puoli katosta on nyt valmiina. Ihanaa, kun taas hommat nytkähti etiä päin niin, että tehdystä työstä on tullut paljon näkyvää jälkeä. Vielähän siellä on katolla hommaa myöhemminkin, kun tehdään läpiviennit. Kattoturvatuotteet ja räystäätkin päästään laittamaan, ne tuleekin sitten Vesivekiltä kaikki asennuksineen päivineen. Tosin yksipieni 'ennenkuin' taas tähänkin väliin; Ennen räystäiden asentamista hirsinurkat täytyisi lyhentää ja koteloida ns. 'City-nurkiksi', eli ne tulee siis nurkkalautoineen näyttämään normaalin puutalon nurkilta. Vasta sitten syöksytorvet voidaan kiinnittää seinään.

Oi joi, mutta katot kun on valmiina niin sitten ollaan taas askeleen lähempänä ikkunoiden asentamista, en edelleenkään malta odottaa että ne on paikoillaan! 

Näissä tunnelmmissa jatketaan raksailua, kattohommia kun piisaa vielä vähäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti