...

torstai 9. tammikuuta 2014

Värisilmässä sisustussuunnittelijalla



Joulukuun alussa käytiin Värisilmässä sisustussuunnitelijan juttusilla, ihan kiva pikkulisä, jonka Kontio meille tarjosi talonoston kylkiäisenä. Kyllähän se laittoi ajattelemaan, että kohta oikeasti pitäisi sisustusjuttujakin päättää- ei tämä projekti pysykään ikuisesti raksana vaan se oikeasti valmistuu joskus ;)

Sinällään suunnittelija pääsee helpolla, meille kun ei maalia tai tapettia tule minnekään, vaan kaikki seinät on hirsipaneelia - tietysti märkätiloja lukuunottamatta. Päädyttiin siihen, että paneelit käsitellään vahalla, mutta vahan sävyn ja ominaisuuksien selvittelyn eteen suunnittelija saa sitten tehdä vähän hommia meidän puolesta. Aika paljon blogeissa joita olen lueskellut, on paneeli- ja hirsiseiniä käsitelty Bloomin paneelivahalla. Varsin hyvänoloinen ainehan tuo on, pitäisi nähdä luonnossa miltä se näyttää puunpinnalla. Tänne kirjoittelin aiemminkin juttua nuista pintamateriaaleista.


Ja se lattia - Laminaattia ei oikein millään haluttaisi laittaa, ja parkettikin taitaa mennä samalle listalle. Aikaa sittenhän me jo päätettiin lattiamateriaali, ja oltiin niin innoissaan siitä että nyt on näinkin iso päätös tehtynä. Kyseessä oli vinyylipintainen 'lankku', alustaan liimattava, jossa itsessään on pohjassa liimapinta. Sopivan kokoisia lankkuja, ohuita ja joustavia, jotka olisi helppo asentaa, ja hintakin oli soppeli. Mutta! Jokin aika sitten hintatiedusteluja tehdessämme ko. maahantuojan edustaja sanoi, että tuotteessa on ilmennyt muutaman vuoden käytön jälkeen pituussuuntaista kutistumista, eikä hän suosittele sen laittamista. No onneksi oli reilu ja kertoi - olisipas ollut kamalaa alkaa lattianvaihtohommiin uudessa talossa.


Joten mitä sitten? Suunnittelija ehdotti vinyylikorkkia. Tätä katseltiin itsekin joskus aiemmin netistä, eikä ollut yhtään hassumman kuuloinen vaihtoehto. Kieltämättä vain hirvittää, että kuinka kamalan kallista materiaalia tämmöinen olisi. Budjetti on kuitenkin rajallinen ja lattiapinta-alaa on melko paljon :) 

Seuraava tapaaminen sovittiin tämän viikon perjantaille, hän on kasannut sinne meille vähän ideoita materiaaleista ja kattellaan niitä sitten tarkemmin.



Aika selkeä, vaalea värimaailmahan meille on tulossa: Seinät käsitellään vaaleiksi, lattia on jokin ruskean sävyinen, paitsi tiloissa joihin tulee laatta, eli pukuhuone, märkätilat, khh, kuisti, ja vessat; Niissä lattia on harmaa, jokin isohko suorakaiteen mallinen laatta. Lattiakaivoiksi tulee Puruksen linjakaivot, jotka mahdollistaa ison lattialaatan käytön myös pesuhuoneen lattiassa. 

Saunasta ei vielä kauhean tarkkoja mietiskelytuokioita olla pidetty, sen verran on päätetty että vastakkaiset lauteet laitetaan, saunaan tuleva puukiuas aiheuttaa toki vähän tarkempaa suunnittelua sijoittelunsa vuoksi, sitä kun ei voi saunan perälle upottaa lauteisiin niinkuin sähkökiukaalle voisi tehdä :) Pitää vielä vähän surffailla netissä ja etsiskellä ideakuvia.

Pesuhuoneen seinät on myös vaaleat, ehkä jotain isohkoa laattaa ja jokunen kiva yksityiskohta. Olen ihan lopen ihastunut Terraviivan Pitsi-laattoihin, kotimaisen suunnittelijan käsityönävalmistamia kymppi-laattoja. Hinta tosin.. No mutta jos vaikka ihan muutama - Onhan ne niin kauniita! 



Terraviivan pitsilaatta
Kuva:Laattakeskus

Tämmöiset kaivot pesuhuoneeseen!
Kuva:Purus

Tässä kuvassa on tosi kiva tuo pesuainehylly, antaa
kivasti ilmettä tasaiselle pinnalle, varsinkin kun seinät
on kokonaan valkoiset. Kuvan nappasin joskun jostain
blogista talteen, oiskos ollut asuntomessujen kuvia.



Tämmöstä mietiskelyä tälläkertaa - Kamera on taas raksalla Markuksen mukana joten sieltä suunnalta en uusia kuvia tähän hätään saa, mutta jos vaikka illalla sitten. Työt on edennyt ihan mukavasti, laitetaan vaikka paljon raksalla vietetyn ajan piikkiin blogin päivittelyn vähyys, kyse ei ole kirjottajan laiskuudesta missään nimessä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti