...

torstai 2. tammikuuta 2014

Reipasta Uutta Vuotta - Autotallissa katto paikoillaan!



Arvaatkapas, mitä me tehtiin uutena vuotena? Apujoukot oli kukin tahollaan juhlimassa vuoden vaihtumista, ja uuden vuoden aatoksi luvattiin alkavaksi lumisadetta, joten me oltiin katto hommissa :) Markus lato tiiliä katolla ja minä kannoin. Aikamoinen kilpajuoksu kelloa ja lumisateen alkamista vastaan tämä katon asennus kyllä oli.

Tämä lauhajakso olisi säätiedotusten mukaan viiminen sitten vähään aikaan, ja näyttäisi siltä että talvi tulee ihan oikeasti. Niinpä tätä pelättyä lumi/räntäsadetta ei missään nimessä olisi saanut päästää satamaan ruoteille, koska siihenhän se olisi jäätyä pamahtanut kiinni, ja sitten olisi voinut heittää hyvästit tiilien latomiselle. Ei tämä talvirakentaminen toisaalta ole hassumpaa, mutta kumpa olisi mittari pakkasen puolella. Jatkuva soutaminen plussan puolelta pakkaselle ja taas takasin on tosi inhottavaa - Joka paikka on aivan umpi jäässä.


Tallia varten tiiliä oli yhteensä 6 lavallista.
Kinkunsulatusjumppaa.



Puoliväli häämöttää. Kello käy, kohta sataa, kohta sataa!


Ja kyllähän me aika reippaita yritettiin olla, Pyry ja Roope oli työnjohto hommissa mukana, ja näistä vanhempi yksilö kannusti tiiliä nostettaessa huutelemalla 'Anna mennä isi, anna mennä'. Liekö sitten kiittäminen Pyryn kannustus huutoja, mutta niin siitä tuli valmis.

Eikä oikeasti voitu muuta kuin huokasta helpotuksesta: Vain kymmenen minuuttia viimeisen tiilen paikalleen asettamisen jälkeen alkoi tulla lunta. Ja sitä sitten kans tuli heti taivaan täydeltä. Mutta eipä haitannut enään ei, nyt saa sataa vaikka vanhoja akkoja.



Katto valmiina, ajoitus kohillaan.


Aika hurjaa - Mehän muutetaan tänä vuonna. Aika kaukaiselta tuntuva ajatus, liekö allekirjoittaneella usko vähän koetuksella, mutta kuulunee asiaan :) 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti