...

sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulunalus touhuiluja raksalla



Talo olisi nyt hirsien osalta valmiina, ja nyt pitäisi saada autotalliin tiilet katolle. Sieltä vaan puuttuu tuolta harjantuntumasta vielä muutamat ruoteet, päivä ja päivänvalo kun loppui kesken ja sitten ne vain jäi ihan meidän laiskuutta laittamatta. Ja jo paikallaan olevat ruoteethan on niin lumessa ja jäässä että miten sinne ny mitään tiiliä voi ruveta latomaan. Argh. 

Ootellaan aikoja parempia, kyllähän tuo Foreca lupaili lämpenevää, ja nyt voi sanoa että onneksi mennään vielä plussan puolelle joulukuussakin! Nyt kuitenkin saa tuo talo vuorostaan odotella vuoroaan, ja touhutaan tuota autotallia etiäpäin. Tiilet kun saa katolle, niin kivi putoaa syämmeltä kun saa yhden rakennuksen säältäsuojaan. On se tämä talvirakentaminen yhenlaista, varsinkin kun talvi on ollut aikamoinen kelien puolesta!



Autotallin katolta puuttuu vielä muutamat ruoteet..



Talo päivänvalossa, ihana talvinen ilma!



20.12..Ja pari päivää myöhemmin vähemmän ihana talvinen ilma..



20.12. Pikku-Pyry onneksi hoitaa nuo lumityöt meillä ;)


Tällä viikolla tuli ovetkin, ja lumituiskun innoittamana pykästiin niistä kahdet jo paikoilleen. Sitä ennen tietty villotettiin karapuut ja taltattiin karapuiden aukot auki. Autotalli ja katoksesta harrastetilaan johtava oviaukko on nyt ummessa, joten talliin ei enään lumi pääse sisälle. Jee, ei enään lumitöitä tai lattian sulatusta autotallissa. 

Onneksi lattia valettiin jo ennen kuin seiniä oli edes pystyssä, on se ollut helpotus vaikka pakkaset aiheuttikin sen ettei pinta ole ihan paras mahdollinen.. Mutta ompahan tallikin nyt jo käytettävissä puutavaran säilytyspaikkana, ja kasaus vaiheessa telineet on huoletta voinut pystyttää tasaiselle pinnalle talon sisäpuolelle.


20.12. Autotallin ovet matkalla paikoilleen.


Karapuihin villaa. Onneksi näitä pääsee jo tallissa valmistelemaan,
helpottaa kun on tila missä touhuilla säästä riippumatta!


Tallin kimpussa hommat jatkui viikonloppuna, kuvaaminen jäi vähän vähemmälle, mutta tässäpäs tämmöinen puhelimella otettu räpsy illan hämyssä kun otsalautoja naputellaan paikoilleen. Ehkäpäs niitä kattotiiliäkin päästään vielä tälle vuodelle asentelemaan. Vähän kyllä jänskättää, että miltä se punainen katto nyt sitten näyttää!



21.12. Lautaa paikoilleen, kohta 
päästään tiilien laittoon... :)


Mutta tänään alkoi kolmenpäivän joululoma, tontille ei palata ennenkuin tapaninpäivänä vasta. Ja koska siellä on vietetty niin tiiviisti aikaa, on kaikki jouluvalmistelut ihan vaiheessa; Niinpä suuntaamme huomenna aatonaattona vielä hoitamaan lahjaostokset loppuun. Ihanaa muutama kotipäivä niin että isikin on kotona, saadaan muka olla öllötellä vaan koko perheen voimin ♥


Hyvää Joulua! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti