...

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Vihdoinkin päästiin talon kimppuun!

Eilen lähti talo nousemaan, aamu tontilla oli startannut sokkelinpäällisen sulattamisella, ja sokkelikaistojen asentamisella. Meninkö aiemmin sanomaan että ne laitettiin jo paikoilleen? No nyt laitettiin uudestaan. Tarkoitus oli alkaa talonkasaukseen jo aiemmin, mutta sitten talli veti pidemmän korren ja päädyttiin tekemään se aluskatteelle. Niinpä sokkelikaistat rullailtiin pois jäätymästä, ja laitettiin uudestaan paikoilleen talonkasauksen alkaessa. 

Viikonlopun aikana leikattiin tuulensuojalevyjä paikoilleen, muutamaa levyä vaille valmiina taitaa nekin olla, jollei puuha-petet siellä tontilla niitäkin ole jo saanut paikoilleen. Välillä ei aivan pysy perässä, mitä kaikkea siellä päiväsaikaan tapahtuu :) 

Niin, tallista paneloitiin toinen päätykin jo umpeen. Jollain oli jossain vaiheessa käynyt laskuvirhe, sillä puutavara loppui kesken, se ei riittänyt toisen päätyn koolauksiin. Onneksi on nuo talon tavarat jo tontilla niin pääsee sieltä lainaamaan toiseen päätyyn, homma etenee, ja tehtaalta tulee sitten lisää. Onneksi on mainio tehtaan yhteyshenkilö, jota olen tänään(kin) päässyt ilahduttamaan usealla puhelulla :)



Viime perjantaina tallissa aluskate 
paikoillaan. Tiilet siinä odottaa vuoroaan..



Tallin takaseinän päätykolmion panelointia sunnuntaina.


Tiistaina toinen päätykolmio valmiina.
Ihana auringonpaisteen pilkahduskin saatiin käymään! :)


Tästä se nousee, meidän koti!



Minun Pappa oli Markuksen kanssa aamun touhuamassa, ja minäkin pääsin sitten illalla rakentelemaan pitkästä aikaa kun pojat oli illan mummolassa. Eilen illalla himpun verran ennen yhdeksää oli ensimmäinen hirsikerta paikoillaan. Se on aina kovin paljon työläämpi laittaa verrattuna sen päälle nouseviin kerroksiin, kun jokaiseen hirteen täytyy erikseen mitata paikat, ja porata reiät sokkeliin valettujen kierretankojen kohdalle. Niihin sitten kiinnitetään ensimmäiset hirret muttereilla paikoilleen. 

Ikkunat on kyllä aiheuttanut hieman harmaita hiuksia. Minä olen ollut tilaavinani meille ikkunaristikot ulkolasin ulkopinnalle. Sittenkun ne ikkunat tömähti tontille, niin siellähän ne ristikot oli ulkolasin sisäpinnalla. Harmitti kyllä niin että saattoi päästä muutama ärräpää, minulla kun on jokin kummallinen päähänpinttymä siitä, että ristikot kuuluu ulos. Ja kun jotain keksin niin..

Kontion toimituksissa on puuristikot ikkunoissa sisäpinnalla, joten jonkinasteinen ajatuskatkos on käynyt siinä, että olisinkin tahtonut alumiiniset ulos. Aikamoinen puhelurumba Kontio-Ikkunafirma-minä välillä käytiin. Ongelma on siinä, että ristikoiden asentamisessa on lasin rikkoutumisen riski, kun alumiiniin porataan kiinnikkeille reiät. Tämän vuoksi ikkunafirma ei suositellut, että ristikoita itse alettaisiin asentamaan. 

Mutta ikkunafirman insinöörismiehen kanssa asiasta keskusteltuani, lupasi hän että me semmoiset saamme kun niitä niin kovasti toivoin. Täytyy vain olla todella tarkka niitä laitettaessa. Kyllä ne varmaan jo välillä ajattelee, että kaikesta se tuokin rouva talonrakentaja ongelmia itselleen kehittelee :D

Tämmöinen purnauspurnaus tällä kertaa, mutta niinkun aiemmin sanoin, onneksi tehtaanpään kanssa asioista voi keskustella ja asiat ratkeaa. Toisaalta pieniä ongelmiahan nämä ikkunaristikot tämänkokoisessa kokonaisuudessa ovat :) 

Mutta nyt on taas hyvä mieli, kun oikeanlaiset ristikot on tulossa. Tästä on hyvä jatkaa tätä päivää, ja mielenkiinnolla odottaa kuinka korkealla meidän talo on jo menossa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti