...

sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Otsalaudat ja tiiliä paikoilleen



Joulu tuli ja meni, nyt taas paluu arkeen. Ja niinhän siinä kävi, että vaikka jouluna lunta tulla tuiskuttelikin ihan kunnolla, lämpötila lähti nousuun ja ihan vesikelillehän se meni taas. Ois jopa saattanut harmittaa, mutta koska tiiliä piti päästä asentamaan, ei lumien sulaminen haitannut ollenkaan! 


Myös otsalaudat on paikoillaan, ja tuolla alakulmassa on jo aiemmin sinne testiksi ladottu tiilirivi. Otsalautoja käytettiin pikku peräkärryajelulla ja käytiin ne pohjamaalaamassa valkoiseksi, ompas ne nyt kauttaaltaan käsitelty ja keväämmällä asennettavat räystäätkin saa sitten asentaa jo maalatulle pinnalle. 



Autotalli illan hämärässä. Otsalaudat ja paikoillaan olevat ovet tekee
siitä jo niin paljon valmiimman näköisen!


Ja mitä tapahtuukaan tallin toisella harjalla.. Tästä lähtee, oikea pystylaita ja alarivi nostopaikalle asti ladottu ja kiinnitetty, reunapellit asennettu. Lumisateen alkamisen pelossa hommia tehdään rivakkaan tahtiin :) 

Enää tärvis nostaa nuo tiilet katolle; Toisinaan sitä miettii, että mihin sitä tulikaan alettua kun koko kasaus tuli otettua itselle ilman ulkopuolista työvoimaa. No mutta; meillä on tosi toimiva nostokelkka, siihen laitetaan tiilinippu kyytiin ja sitten se vedetään katolle. Kuulostaapas helpolta. Mutta oikeasti toimii kaikessa yksinkertaisuudessaan.


Muutama nippu vielä..


Ja tässä päivänvalolla. Valkoisen ja punaisen yhdistelmä näyttää
tosi hyvältä.


Kohta valmista! ..Tältä puolelta :)


Kun alimmasta kuvasta oikein tarkkaan tiirailee, niin ikkunan päältä paljastuu tuulensuojalevyjen puuttuminen vielä tältä sivulta.. Sekin vielä. Tästä on hyvä jatkaa, onhan se kovin palkitsevaa kun talli alkaa ulkoisinpuolin valmistumaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti