...

torstai 17. lokakuuta 2013

Eristyksiä ja ensimmäiset lumihiutaleet

Ja taas ei voi muuta kuin päivitellä, että minne se aika on taas vierähtänyt. Taas jäänyt kirjottelu, vaan viikonloppu olikin tosi touhukas ja saatiin paljon näkyvää jälkeä aikaan. Pitkiä päiviä tontilla, onneksi meidän pienet raksamiehet on niin reippaita. 

Talon 'sisällä' hommat on siinä pisteessä, että sisätäytöt saatiin lätkäystä myöten valmiiksi perjantaina, ja lauantaina oli aika alkaa viemäreiden kaivuu hommiin.


La Sieltä se löytyi hiekan alta, ei muuta kun putkea putken perään..


Kokoajan alkaa tilat hahmottua paremmin kun hommat etenee. Heti tuossa etualalla näkyy vessan vesipisteet, ja keittiön lavuaari näkyy tuolla eteiserkkerin toisella puolella. Taustalla näkyvä hiekkakasakin on lupaavasti huvennut, vaan sehän kertoo vaan siitä että ollaan hiekkaa lapettu kärry poikineen pitkin pihamaata. 


Ti Putket on löytäneet paikkansa.


Markuksen laitellessa viemäreitä lauantaina, me muut laitettiin suodatinkankaita ja routaeristyksiä, ja no, tietenkin kärrättiin sitä hiekkaa. Perjantaille ei saatu enää isompaa toimitusta routaeristeistä, joten kahdella peräkärrykuormallisella styroksia saatiin homma kuitenkin käyntiin viikonlopuksi. Talosta saatiin perustus ympäröityä lauantaina, ja sunnuntaina kun tultiin jatkamaan, levyjen halkominen ja paikalleen laittaminen kävikin jo niin näppärästi että talli oli 'hetkessä' valmis.

Tässä taas nämä mun lemppari kuvakulmasta otetut kuvat talosta ja tallista. Harmi vain, nämä jäi viimeisiksi, kun joutomaat ajettiin pois maanantaina eikä näin ollen ole enää kivikasaa jonka päälle kivuta kuvia ottamaan. Harmi ja harmi, tulipa kivasti lisää tilaa tontille, ja nyt mahtuu tuomaan sitten täytemaita tilalle.




La Viemäröintejä ja routaeristyksiä.

La Tässäpäs hommaa lauantaina. Pyrykin rällää omilla pikku
kottareilla ihan tosissaan, kuljetellen millon mitäkin. 


Sunnuntaillekin tuli kuin tulikin taas tosi ihana ilma, kyllä kelpasi touhuilla tässä auringon paisteessa. Aamulla tosin kun heräiltiin puoli kahdeksan maissa ulkona oli kurjan oloinen keli, taisi vähän ripotella vettäkin ja oli tosi kova tuuli.. No kova tuuli ja irrallaan olevat routaeristyslevythän ei varmaan ole kovin hyvä yhdistelmä! Oli aika moinen shokkiherätys, äkkiä autoon ja jännässään tontille katsomaan missä levyt mennä viipottaa. Säikähdyksellä selvittiin, muutamat tuulen mukaan lähteneet levyt oli onneksi pysyneet tontilla.

Sunnuntaina saatiin suodatinkankaat levitettyä ja päästiin aloittamaan routaeristeiden laittaminen. Nurkista kahden metrin säteellä eristeen paksuus on 200 mm ja suoralla osalla 100mm. Viiskymppistä levyä ei sunnuntaina ollut enää jäljellä kuin jokunen, joten hommat aloiteltiin nurkista satasilla levyillä. Aika paljonhan etenemää silläkin saatiin aikaiseksi, varsinkin talossa, kun erkkereiden vuoksi kahden metrin säteellä alkaa melkein aina uusi nurkka.


Su Routaeristepalapeli tallin takaseinällä.



Sunnuntai-iltana kerettiin aloittaa lattioiden eristyksetkin, pikkuvaraston lattiassa oli kotiin lähdettäessä jo ensimmäinen styroksi kerros, ja huoneen lattia saatiin kertaalleen tasattua ja ylimääräinen hiekka poistettua. Taas touhuttiin otsalampun valossa, joten vähän paikottiin sitten seuraavana päivänä. Autotallirakennukseen eristettä tulee 250mm ja taloon 300mm. Talliinkin tulee lattialämmitys, glykolilla, niin että sen voi tarvittaessa jättää kylmäksikin ilman että putket jäätyy. 



Ti Varasto ja huone tiistaina.


Ke Styroksia ja foamia. Aikalailla lähemmäs sata pakettia, huh.


Keskiviikkona lvi-valvoja kävi katsomassa viemärit, ja saatiin peittää putket. Sitten päästiin aloittamaan lattiantasoitus talossa, no hieman harmaita hiuksia aiheutti kylmentyneet ilmat, joiden ansiosta hiekka oli pinnasta jo jäätynyt. 

Maantaina jätetty styroksitilaus saapui keskiviikkona tontille, ja samassa kuormassa tuli lattiaverkot, sidelangat ja korokepalat. Keskiviikkona tuli meidän taukotupakin, joka tuolta styroksikasan takaa pilkottaa, helpottaa kummasti lasten kanssa tontilla olemista kun on lämmin tila missä vaihtaa vaipat ja ruokailla. Ja talvihan se tulee, lämmittely paikkaa tarvinnee itsekukanenkin ennenkuin talo on siinä pisteessä, että lämpimässä päästään hommia tekemään. 

Viikonlopuksi olisi tarkoitus saada hommat siihen pisteeseen, että päästään urittamaan lattiastyroksit vesiputkille. Vähän meinasi alkaa jänskättämään, että kuinka käy viikonlopulle suunniteltujen hommien, kun jotenkin ajateltiin että 1:20 mittapiirrokset olisi tehtaalla valmiina. Kun niitä alettiin kyselemään, niiden toimitus olikin aikataulutettu meille vasta ensiviikolle. Muutenhan siinä ei olisi ollut mitään ongelmaa, mutta kun lattia valetaan ennen seinien pystytystä, kuvatkin tarvitaan aiemmin, että saadaan varmasti mitottua väliseinät oikeille paikoilleen. Onneksi Kontiolla homma toimii, ja saadaan piirustukset jo tänään tai viimeistään huomenna! Lattiavalu tilattiin 28. päivälle maanantaille, toivotaan ettei ala kamalia pakkasia paukkumaan, säätiedotus ainakin näytti aika suopealta.



Ke Taukotupa, ilmeestä päätellen Roope ainakin tykkää :)


Maanantai-iltana kun lähdettiin tontilta, satoi ensimmäiset lumihiutaleet. Aika koomistahan tämä on, että silloin kun asennetaan sadevesiputkia, sataa vettä, ja kun laitetaan eristeitä, alkaa kunnon pakkaset ja luntakin leijailee :) 
Onhan sitä muutamaan otteeseen tontilla illan pimetessä ja ilmojen viilentyessä miettinyt millaista se olisi rakentaa kesällä. Mutta en valita, pääasia että ollaan päästy aloittamaan.. Eipähän ole sääskiä :)

Siinäpäs taas sekalainen sepustus menneistä päivistä, Markus kun tulee vaihtamasta renkaita, lähdetään jatkamaan talon lattiaeristyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti