...

maanantai 28. lokakuuta 2013

Valumuotit ja lattiavalun odottelua..

Jos tässä välissä ilman turhia turinoita nopea tilannekatsaus, niin päästään ajantasalle hommissa? :) 

Näillä töin aloitettiin viimeviikko. Mittailtiin seiniä paikoilleen, ja, no laitettiin sitä styroksia vielä pikkusen tälläkin viikolla. Vesiputkien laittamista varten saatiin meidän lvi-liikkeestä kuumalankaleikkuri lainaan, kävi putkien upottaminen styroksiin siististi ja kätevästi.


Seinänpaikan mittailua.

Hommia tehtiin niin vauhdilla kun suinkin aikaseksi saatiin, laskettiin päiviä mihin mennessä mitäkin pitäisi olla valmiina, maanantain valua silmällä pitäen. 


Tiistai aamu, apua mikä sekasorto. Onneksi meillä
on tosi tehokas yhdennaisen putsputs tiimi, enkä
nyt puhu itsestäni :)


Valumuottia autotalliin.
Viikon työlistalla oli tietenkin myös valumuottien tekeminen, joita varten haettiin lautatavaraa. Finnfoam-kaistat tiivistettiin paikoilleen makroflexillä, ja tuettiin laudoilla ja kiiloilla perustuksien terästankoja vasten. Yhenlaista askartelua tämäkin :)



Putkien sekamelskaa, ja lyhennetyt pilareiden paikat.


Viimeisen styroksi kerroksen alkaessa olla paikallaan pisti silmään, että mites noi pilareiden valut on noin korkealla, niidenhän pitäisi olla lattiavalun tasalla... No, kilautus perustuksien teko porukalle, aletaanko itse hommiin, ja sovitaan hinnasta, vai mites tehdään. Eipä aikaakaan kun sieltä yksi työntekijä ajeli pihaan ja kävi lyhentämässä oikealle tasalle valut, niin hyvää palvelua, kun firma ei edes ollut paikallinen ja oma hommansa heilläkin ajella kauempaa tänne pikkuhomman vuoksi. Sillä porukalla homma toimii!



Talli perjantaina iltahämyssä.


Perjantaina tallissa verkot paikallaan, keskimmäisestä puuttuu vielä korput. Melkein valmis siis, mitä nyt jokunen lattialämmityspiiri täytyy vielä pyöräyttää paikalleen..

Jopas meillä vain olikin hetken aikaa jo aivan talvisen näköistä! Enää ei ole lumesta haisuakaan, jonnin verran kovat vesisateet ja plussan puolelle noussut mittari on pitäneet siitä huolen. Pimeää on edelleen iltaisin, niinkuin tuosta kuvasta voi taas päätellä. Otsalamput ja halogeenivalaisimet kunniaan :)


Talvituli! ..Ja menikin kyllä :)

Sunnuntai 27.10. talon raudotuksia.


Entäs mitä toi sunnuntai tullessaan.. Puhelin soiton ja luvatun runsaan vesisateen vuoksi peruuntuvasta lattiavalusta. Joten sunnuntai aamupäivällä loppui kiire ja hoppu, lattiavalun siityessä seuraavalle viikolle. Sillä hetkellä ärsytti kyllä ihan kamalasti, mutta toisaalta; Saatiinpahan rauhoitettua tahtia, viimeiset hommat tehdään sitten viikolla iltasella.

Näin siis tällä kertaa. Valu siis viikolla 45, ja tällä hetkellä tiistai näyttäisi poutapäivältä. Pidetään siis peukkuja :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti