...

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Styroksia, styroksia.. Ja muutama vesiputki!

Onhan muuten semmonen tahti päällä ettei pysy perässä ajatukset, kuvat eikä kirjoitukset!
Niinkun aiemmin kirjoitin, maanantaina tulee lattiavalu, ja luonnollisesti aika paljon on hommaa ennen kuin betonia voidaan pirttiin laskea.

 Jossain vaiheessa menneellä viikolla ärräpäiden sävyttämänä päivänä mietittiin jo valupäivän siirtämistä. Pakkaset jäädytti sisätäytön pinnan, ja hiekka kun oli melko savipitoista, siellä täällä latta töksähti vielä jäätyneeseen savimöykkyynkin. Silotteleppas siinä sitten lattian pintaa oikeaan korkoon, katkonaista ja hidasta hommaa. Menneellä viikolla oli kyllä useampi harmaita hiuksia aiheuttanut hetki raksalla. Lopputulos oli kuitenkin se, että nämä hommat on kuitenkin tehtävä, eikä ensi viikolla tehdä enää pitkää päivää tontilla kun Markus lähtee töihin. 

Joten ei oo meidän isiä kotona näkynyt, poikien kanssa ollaan käyty päivän ulkoilut viettämässä tontilla, isiä, pappaa ja mummua tervehtimässä, mutta sateiset nollakelit on vaan niin kylmiä, ettei siellä enää lasten kanssa viitsi kokopäivää viettää. 


Sinne hupenee styroksikasat pihalta.


No mutta, tässä talon tilanne viimeviikon torstaina. Ensimmäinen styroksikerros alkaa olla valmiina, mikä tarkoittaa sitä että hiekka saatiin kuin saatiinkin tasoitettua oikeaan korkoon :) Viimoiset routaeristeetkin alkaa olla paikallaan talon edustalla.



Pressut valmiina suojaamassa..


..Ja talvihan sieltä tulee, tässä vaiheessa satanut lumi
taisi olla vielä pääasiassa kuuraa.
 Mennyt viikko on ollut tosi sateinen, ja talvi tosiaan tekee tuloaan. Kyllähän nuo sateet tekemistä hidastaa, kun pressut pitäisi olla suojana, mutta minkäs teet kun eristeitä oli pakko päästä laittamaan, että saa aloittaa vesiputkien laittamisen. Yhtenä aamuna Markus oli kadonnut raksalle jo neljän aikaan aamulla, että kerkeää tehdä hommia eteenpäin ennen päivälle luvattujen sateiden alkamista. Talvirakentamisen ihanuuksia, joko aiemminkin kerkesin lohduttautua sillä, että eipähän ole sääskiä? :)



Autotallin routaeristeiden kimpussa.

Routaeristykset tallille ja talollehan tehtiin styroksilla muuten, paitsi autokatoksen ja tallinedustan osalta, joihin laitettiin finnfoamit paremman kantavuuden vuoksi. Routaeristeidenlaitto oli siitä mukavaa puuhaa, että tuli äkkiä näkyvää jälkeä ja siinä kaikki kynnelle kykenevät pystyi olemaan apuna. Onhan se välillä vähän turhauttavaa kun paljon olisi tekemistä, muttakun oma osaaminen ei riitä ja joutuu sitten vähän peukaloita pyöritellen seuraamaan vierestä. 

Sunnuntaina sitten ensimmäiset vesiputketkin löysi tiensä teknisestä tilasta vesipisteille. Taloon tuleva 300 mm eristettä tehtiin kolmesta 100 mm kerroksesta, joista alimmaiseen laitettiin kylmävesiputket kulkemaan, ja päällimmäiseen kuumavesiputket. Kuumavesiputkien laittaminen päällimmäiseen kerrokseen osaltaan ihan silläkin, että ei tarvinut niin tuhottomasti leikata putkille reikiä levyihin.  

Ensimmäiset vesiputket!

No mutta päätetäänpäs tämä viime viikon tiivistelmä tähän. Nyt meneillään oleva viikkohan on 43, talli tulee siis reilun kolmen viikon päästä! Koitanpas saada vielä tämänkin viikon saldon kuviksi ja tekstiksi että pääsee ajantasalle kuulumisissa. Täytyy myöntää, että en ehkä koskaan elämässäni ole ollut näin perillä kuluvista viikoista, päivämääristä ja forecan kymmenen päivän sääennusteista :D

Mutta nyt ruokaa laittamaan nälkäisille tonttilaisille, ja lähdetään poikien kanssa avittamaan touhuissa, vielä on paljon hommaa ennen huomisaamua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti